Web Analytics Made Easy - Statcounter

در هفته پیش رو اقتصاد جهان با رویداد های چندان مهمی روبرو نیست. به این معنا که نه گرد همایی روسای بانک های مرکزی در پیش است و نه آمار مهمی قرار است منتشر شود. این به سرمایه گذاران فرصت کافی می دهد تا توجه خود را بیشتر به بازارهای نوظهور معطوف کنند.

به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی به نقل از بلومبرگ، بیشترین موضاعات مورد توجه در هفته پیش رو حول محور بحران اقتصادی ترکیه، تحریم های جدید روسیه و موضع خصمانه دونالد ترامپ نسبت به آفریقای جنوبی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد ترکیه همچنان به سمت بحران پیش می رود، روسیه ممکن است با تحریم های جدید تری از سوی آمریکا روبرو شود و آفریقای جنوبی خود را در معرض کنجکاوی های ترامپ می بیند که این کشور را متهم به کشتن کشاورزان سفید پوست و مصاره زمین های آن ها نموده است و البته مناقشات تجاری بین آمریکا و چین را نیز نباید فراموش کرد که احتمالا در هفته جاری نیز ادامه خواهد داشت.

ترکیه پس از تعطیلات طولانی عید قربان در این هفته روز کاری خود را آغاز می کند. مهم ترین کار مقامات ترکیه ای در هفته پیش رو بازگرداندن اعتماد عمومی به بازارها و اقتصاد این کشور است. اقتصاد این کشور با تورم افسار گسیخته روبرو گشته و استقراض با ارزهای خارجی در آن رشد فزاینده ای داشته است. سیاست انقباظی بانک مرکزی آمریکا نیز به بدتر شدن این بحران کمک نموده است. به گفته بلومبرگ اما علت اصلی بحران ترکیه مدیریت دستوری اقتصاد توسط رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور است.

در نتیچه این اقدامات فضای اطمینان به اقتصاد از بین رفته است و انتخاب های پیش روی سیاستگذاران کمتر و کمتر شده است. تنها اقدام عملی از سوی بانک مرکزی این کشور انجام شده و آن هم افزایش نرخ بهره به طور نامحسوس بوده تا اینکه انتقاد اردوغان را برنینگیزد. اما تجربه بحران های گذشته نشان داده که این اقدامات برای دور کردن بحران کافی نبوده است.

هفته پیش رو همچنین یاد آور این موضوع خواهد بود که بحران های ارزی به ویژه در اقتصاد های در حال ظهور همچنان قربانی می گیرند. روبل روسیه و لیر ترکیه سقوط همسانی را تجربه کرده اند و با بررسی های کلان اقتصادی معلوم می شود کشورهای دیگری نیز در معرض این شکنندگی قرار دارند.

روسیه

آمریکا در حال بررسی گزینه هایش برای اعمال تحریم های بیشتر برروی روسیه است. تحریم هایی که ممکن است تا روز دوشنبه معرفی شوند. کاهش اخیر ارزش روبل موجب شد تا بانک مرکزی این کشور خرید ارز خارجی را متوقف کند تا از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کند.

آفریقای جنوبی

همانند روسیه، آفریقای جنوبی توجه تصمیم گیران آمریکا را به خود جلب کرده است. ترامپ از وزارت خارجه خود خواسته است تا تغییرات قانون اساسی این کشور را که در بردارنده بازبینی سیاست های توزیع زمین-که کشاورزان سفید پوست مالک اکثر این زمین ها هستند– است را رصد کند. نزاع آمریکا با ترکیه بر سر زندانی شدن کشیش آمریکایی می تواند سرمایه گذاران را نسبت به وضعیت آفریقای جنوبی نیز نگران کند. ترامپ تا به حال نشان داده که حاضر است در راه رسیدن به اهداف سیاست خارجی از سلاح اقتصادی نیز استفاده کند.

آمریکا

آمار درآمد شخصی و مصرف ماه جولای که منبع مهمی برای محاسبه تولید ناخالص ملی در سه ماهه سوم است منتشر خواهد شد. بلومبرگ پیش بینی می کند که که مخارج در فصل جاری کم شود و این ثابت خواهد نمد که رشد نزدیک به 4 درصد سه ماهه دوم در آمریکا پایدار نخواهد بود.

چین

شاخص رسمی مدیران خرید برای بخش تولید متشر خواهد شد که احتمالاً حاکی از افزایش آهنگ رشد بعد از کاهش ملایم در دو ماه پیش خواهد بود. آمار سود های صنعتی نیز قرار است این همفته منتشر شوند.

برزیل

آمار رشد سه ماه دوم باید ارقامی مثیتی را بیان کنند اما این رقم کمتر از 1.2 درصد رشد سه ماهه اول خواهد بود. از جمله دلایل آن می توان به اعتصاب کامیون داران در ماه مه، نا اطمینانی از نتایج انتخابات ماه اکتبر و تنگنای مالی خارجی اشاره کرد.

هند

رشد اقتصادی هند در سال مالی که از ماه آوریل آغاز گشته احتمالاً کم شده است که این به علل مختلفی از جمله افزایش قیمت نفت و هزینه های استقراض و بودجه انقباضی و تورم بالا برمیگردد. این کاهش رشد موجب خواهد شد تا بانک مرکزی تغییری در نرخ های بهره ندهد.

ژاپن

آماره منتشره احتمالاً اعلام خواهد نمود که تولید صنعتی در ماه جولای کاهش داشته که بخشی از آن به اختلالات به وجود آمده در پی طوفان های غرب ژاپن بر می گردد.

منطقه یورو

موجی از آمار شاخص مصرف کننده باید این طور نشان دهد که تورم بالاتر سالانه در آلمان به وسیله رشد ضعیف قیمت ها در ایتالیا خنثی شده تا نرخ تورم در این منطقه همچنان بدون تغییر بماند. تصویر بزرگ تر باید نشان دهد که اقتصاد منطقه یورو در حال بهبودی کامل در بازار کار می باشد که همین موضوع بانک مرکزی اروپا را ترغیب خواهد کرد تا سیاست انبساطی خرید دارایی خود را بالاخره پایان دهد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- سمیه محمدی: به دلیل فقر پوشش گیاهی در استان خراسان جنوبی و رگباری بودن بارش‌ها شاهد رخ دادن سیلاب در استان با اندک بارشی هستیم.

خوشبختانه از ابتدای امسال استان شهد بارش‌های خوبی بوده که موجب خرسندی کشاورزان و دامداران استان شده اما باید از این موضوع غافل نشد که این بارش‌ها خسارت‌های بسیار زیادی به بخش‌های مختلف زیرساختی در استان وارد کرده است.

بنا به نظر مسؤولان مربوطه بیشترین خسارت در سیل اخیری که در بیشتر نقاط استان وجود داشته مربوط به شهرستان زیرکوه و به بخش راه‌ها است.

خسارت ۱۰۰۰ میلیاردی به راه‌های زیرکوه

محمدرضا غیرتی، فرماندار زیرکوه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تمام زیرساخت‌های شهرستان از سیل اخیر خسارت دیده است اما بیشترین خسارات مربوط به راه‌ها، بخش قنوات و کشاورزی، مجتمع‌های آب شرب، خطوط انتقال برق و گاز بوده است.

وی با بیان اینکه هفته گذشته جلسه ستاد مدیریت بحران استان با حضور استاندار در شهرستان برگزار و تدابیر لازم در خصوص جبران بخشی از خسارت‌های ناشی از این سیل اندیشیده شد، یادآور شد: خسارت وارده به بخش راه‌های مواصلاتی بر اساس برآورد اولیه حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در این شهرستان بوده است.

فرماندار زیرکوه با اشاره به خسارت وارد شده به دیگر بخش‌های زیرساختی این شهرستان گفت: بر اثر سیل اخیر در زیرکوه خسارت وارده به بخش آب و فاضلاب ۵۲ میلیارد تومان، جهاد کشاورزی ۱۷۱ میلیارد تومان، بنیاد مسکن ۵۴ میلیارد تومان و منابع طبیعی ۸۳ میلیارد تومان بوده است.

غیرتی ادامه داد: در مجموع تا به امروز میزان خسارت برآورد شده بر اثر سیل اخیر در این شهرستان یک هزار و ۴۶۳ میلیارد تومان بوده است

به گفته وی فعلاً این ارزیابی انجام شده و به ستاد مدیریت بحران استان ارسال شده است.

آسیب به ۵۵ واحد مسکونی

فرماندار زیرکوه با بیان اینکه در ستاد مدیریت بحران استان که در این شهرستان برگزار شد مصوب شد برنامه‌های کوتاه مدت برای ترمیم بخشی از این خسارات شامل برقراری ارتباطات در کمترین زمان ممکن و همچنین لوله گذاری آب برای قنواتی که دچار خسارت شده‌اند برای استفاده کشاورزان صورت گیرد، بیان داشت: همچنین به دستور استاندار باید برای جبران خسارات ناشی از سیل اقدامات اصولی و فنی و مهندسی در قالب برنامه‌های بلندمدت صورت گیرد.

غیرتی با اشاره به اینکه ۵۵ واحد مسکونی روستایی و شهری در این شهرستان از سیل اخیر آسیب دیده است، گفت: ارزیابی‌های اولیه انجام شده و پیگیر این موضوعات هستیم.

وی یادآور شد: استاندار در سفر به زیرکوه از نزدیک با مردم صحبت کرده و دغدغه‌های آنها را شنیده و در جریان خسارات قرار گرفتند.

فرماندار زیرکوه بیان داشت: با توجه به اینکه بسیاری از مردم شهرستان تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند از دولت می‌خواهند تا از محل کمک‌های بلاعوض برای جبران خسارت‌های ناشی از سیل با آنها همکاری کند.

مدیران پای کار

آخوندی مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در روزهای اخیر شاهد بارش‌های خوبی در استان بودیم که البته این بارش‌ها خسارت‌هایی را در پی داشته است.

وی تصریح کرد بر اساس آخرین برآورد صورت گرفته میزان خسارات ۲,۰۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه روز گذشته به اتفاق استاندار بازدیدی از وضعیت خسارات در شهرستان زیرکوه صورت گرفت افزود: جلسه ستاد مدیریت بحران استان به طور مشترک با شهرستان زیرکوه در فرمانداری این شهرستان برگزار و حدود ۱۷ مدیر استانی در این جلسه حضور داشتند.

آخوندی ادامه داد: همچنین در پی این سفر با مردم و اعضای شوراهای مناطق آسیب دیده صحبت شد و وضعیت قنوات، بندهای خاکی، مراتع و باغات کشاورزی، راه‌ها و رودخانه‌ها بررسی شد و مصوباتی این جلسه داشت که صورت جلسه شد و با قید فوریت زمانی به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شد.

وی با اشاره به اینکه یک سری عملیات‌ها را دستگاه‌های اجرایی امدادی و خدمات رسان در زمان سیلاب انجام داده‌اند که از جمله آن تخلیه روستاها با توجه به هشدارهای داده شده، کمک‌های امدادی در حین سیلاب، تهیه آب برای مناطق مسکونی، ایمن سازی و تسهیل در تردد و غیره بوده است، یادآور شد: همچنین اقداماتی بعد از سیلاب به عنوان اقدام اضطراری از جمله بحث ایمن سازی و بهسازی فوری در دستور کار قرار گرفت و هنوز نیز این اقدامات در قالب برنامه‌های کوتاه مدت ادامه دارد.

۲۷ مصوبه ستاد بحران برای حل مشکلات

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان داشت: در مجموع جلسه ستاد مدیریت بحران استان ۲۷ مصوبه داشته که ۲۱ مورد آن در حوزه فعالیت‌های فوری و اضطراری و شش مورد در حوزه فعالیت‌های بلند مدت حسب تاکید استاندار خراسان جنوبی مصوب شد.

آخوندی با بیان اینکه ۲۱ مصوبه کوتاه مدت با این هدف بوده که شرایط هرچه زودتر به حالت عادی برگشته و روستاییانی که دچار آسیب شده‌اند بتوانند با لوله گذاری فوری از آب برای کشاورزی استفاده کنند، افزود: همچنین هیأت‌های مرتبط برای بررسی بندهای خاکی نامقاوم به مناطق اعزام شدند که این هیأت‌ها با محوریت منابع طبیعی این کار را انجام می‌دهند.

وی اضافه کرد: در کنار این اقدامات برآورد اولیه خسارت صورت گرفته به زودی جمع‌بندی می‌شود.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین نامه‌ای با دستور استاندار خراسان جنوبی بلافاصله برای تأمین اعتبار برای جبران بخشی از خسارات به سازمان مدیریت بحران کشور به صورت تنخواه ارسال شده که این اعتبار در دست پیگیری است.

آخوندی با اشاره به اینکه علاوه بر تمام بخش‌های زیرساختی که بر اثر این سیل اخیر در استان آسیب دیده‌اند به ۶۱ واحد مسکونی نیز خسارت وارد شده است، بیان کرد: بیشترین آسیب وارده به بخش راه‌ها، کشاورزی، زیرساخت‌های آب و برق، عمران شهری و طرح‌های هادی روستایی و همچنین ایل راه‌های عشایری بوده است.

کد خبر 6100041

دیگر خبرها

  • ثبات ارزی به پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد کمک می‌کند
  • تعویق زمان برگزاری دادگاه دونالد ترامپ
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره جنگ غزه در دیدار مقام آمریکایی
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می‌شود؟
  • چرا دلار آمریکا باعث هرج و مرج در سراسر آسیا می شود؟
  • فروریختن یک ساختمان چند طبقه در آفریقای جنوبی/ ۳ نفر کشته شدند